Heerlen klaar voor invasie van duizenden breakdancers

Print
Heerlen klaar voor invasie van duizenden breakdancers

De sporthal van A Gene Bek in Heerlen Afbeelding: De Limburger

Heerlen / Hoensbroek -

Heerlen verwacht dit weekeinde duizenden breakdancers uit veertig verschillende landen. En in de sporthal van A Gene Bek in de wijk Bekkerveld zijn ze er helemaal klaar voor.

Sommigen kunnen zich de duurdere overnachtingen in hotels in de regio permitteren. Maar de meeste breakdancers die dit weekeinde in Heerlen deelnemen aan The Notorious International Breakdance Event (IBE) slaan hun tentjes op op campings of overnachten in sporthallen. Zoals hier in de sporthal van A Gene Bek (zie foto) in het Bekkerveld.

Luister hier naar de podcast over het evenement

Duizenden breakdancers uit meer dan veertig landen zijn dit weekeinde voor de elfde achtereenvolgende keer bijeen voor het festival dat tot de top van de wereld wordt gerekend. Op en rondom De Bongerd én in het Parkstad Limburg Theater in hartje Heerlen zijn vooral zaterdag en zondag tal van ‘battles’ en optredens te zien.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen