Informatiebijeenkomsten over hoogwaterplan Lob van Gennep

Print
Informatiebijeenkomsten over hoogwaterplan Lob van Gennep

De Niers bij Gennep. Afbeelding: De Gelderlander/Theo Peeters

Ottersum / Plasmolen / Molenhoek / Mook / Middelaar / Milsbeek -

In september worden er drie informatiebijeenkomsten gehouden over de Lob van Gennep. Naast informatie krijgen bezoekers de gelegenheid om met hun eigen ideeën en meningen te komen.

Bij de Lob van Gennep gaat het om het gebied waarin de dorpen Ottersum, Plasmolen, Middelaar, Milsbeek en Ven-Zelderheide liggen. Daarvoor liggen, als het om hoog water gaat, verschillende scenario’s klaar. Die variëren van niets doen aan de dijken tot een flinke verhoging. Die laatste garandeert een langere veiligheid bij hoogwater, maar daarbij is de lob (25 vierkante kilometer) ook bedoeld als mogelijk overloopgebied.

Bij extreem hoogwater kan ervoor gekozen worden dit onder de laten lopen om dichtbevolkte gebieden verder stroomafwaarts, zoals Den Bosch, te beschermen. De Lob van Gennep maakt daarbij deel uit van een groter opvangsysteem op andere plekken langs de Maas.

De eerste avond start op maandag 2 september in Ven-Zelderheide, bij De Uitkomst. De tweede is op donderdag 5 september en heeft als locatie het gemeenschapshuis Trefpunt in Milsbeek. De derde informatieavond is op maandag 9 september in Middelaar bij centrum De Koppel.