Krijgt Maastricht het Songfestival? 30 augustus wordt gaststad bekendgemaakt

Print
Krijgt Maastricht het Songfestival? 30 augustus wordt gaststad bekendgemaakt

Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren -

De steden die nog in de race zijn als gaststad voor het Eurovisiesongfestival volgend jaar, Maastricht en Rotterdam, weten op vrijdag 30 augustus wie het festijn daadwerkelijk mag organiseren. Dat heeft de NPO vrijdag bekendgemaakt.

De twee steden hadden vrijdag tot 17.00 uur de tijd om de laatste aanvullingen op hun eerder aangeleverde bidbook in te leveren bij de organisatie. Op basis van die bidbooks en werkbezoeken aan de steden geeft de selectiecommissie een advies aan de European Broadcast Union (EBU). De organisatie van het Eurovisiesongfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU.

Lees ook: NPO positief over MECC: ‘Je zou hier een mooi festival kunnen neerzetten’

Nederland organiseert volgend jaar het Eurovisiesongfestival omdat Duncan Laurence de afgelopen editie in Israël heeft gewonnen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen