Het is ook nu weer zwarte zaterdag op de Franse wegen

Print
Het is ook nu weer zwarte zaterdag op de Franse wegen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Wie tip nummer 1 van de ANWB opvolgt, rijdt deze zaterdag niet met de auto naar het zuiden van Frankrijk.

Vele duizenden mensen doen dat ieder jaar echter wel. Samen zorgen ze voor topdrukte op de Franse snelwegen, zoals de A6 en de A7 (Autoroute du Soleil) naar het zuiden.

In beide richtingen wordt grote verkeersdrukte verwacht. Veel Fransen gaan in dit weekend de weg op om naar hun vakantiebestemming te rijden. Met alle buitenlandse toeristen erbij slibben de wegen dan steevast dicht. Urenlange files zijn eerder regel dan uitzondering.

Het is de tweede zwarte zaterdag van het zomerseizoen. Vorige week liep het verkeer tijdens de eerste zwarte zaterdag behoorlijk vast op diverse plekken in Europa, ook buiten Frankrijk.

De ANWB raadt vakantiegangers onder meer aan om genoeg eten en drinken mee te nemen, te denken aan vermaak voor de kinderen op de achterbank en de airco voor vertrek te controleren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →