Veel maagklachten en oorontsteking op vakantie

© Getty Images

In de top 3 van medische problemen in het buitenland staan maag- en darminfecties, oorontstekingen en letsel door ongevallen.

Redactie

Dat meldt alarmcentrale Eurocross, die mensen adviseert zich goed voor te bereiden op hun reis, vooral als die naar verre oorden voert.

De reiziger moet erop letten dat vlees, maar ook vis en schelp- en schaaldieren goed gekookt of gebraden zijn. Ook is het belangrijk om te controleren of het lokale water drinkbaar is. Groente en fruit moet goed gewassen zijn.

Onlangs werd al bekend dat er bij Eurocross elk jaar meer meldingen en vragen binnenkomen over rabiës (hondsdolheid). Hetzelfde geldt voor mensen die in den vreemde een ongeluk kregen met een fiets of scooter. Het Nederlands Dagblad meldde zaterdag dat er deze zomer opvallend veel Nederlandse vakantiegangers langs de weg stranden met autopech.

Eurocross heeft in verband met de vakantiedrukte overigens zo’n 75 extra medewerkers ingezet om gedupeerde reizigers telefonisch te woord te staan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee