Burgerschieten Broederschap St. Urbanus

Print
Burgerschieten Broederschap St. Urbanus
Belfeld -

Broederschap St. Urbanus houdt zondag 25 augustus haar jaarlijkse Burgerschieten op het schietterrein aan de Bolenbergweg in Belfeld. Voor niet-ingezetenen van de vereniging is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met de eeuwenoude schietsport.

Inwoners van Belfeld en omgeving kunnen met een of meerdere drietallen onder begeleiding van ervaren buksmeesters ervaren hoe het is om met de zware buks te schieten. Ook is er een gelukshark beschikbaar.

De wedstrijden beginnen om 15.00 uur. Schietkaarten zijn tot 17.00 uur verkrijgbaar. Tot 18.15 uur kunnen de kaarten worden volgeschoten. Om 18.30 uur start het afkavelen. Voor het winnende drietal is een wisselbeker beschikbaar. Tevens worden diverse geldprijzen uitgeloofd.

De jeugd kan met de windbuks ‘bölkes’ schieten op een mini-schietboom. Elke schutter dient een ID-kaart, paspoort of rijbewijs bij zich te hebben.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →