Fiets Em D’r In terug op Wanssumse Steigers

© Fiets Em D’r In

Waar het evenement vorig jaar wegens blauwalg in het water nog naar een andere locatie moest uitwijken, kan Fiets Em D’r In zaterdag 31 augustus weer op de vertrouwde plek plaatsvinden: de steigers van de Jachthaven in Wanssum.

Henk Schmitz

Wegens de verlegging van de dijken in verband met het gebiedsontwikkelingsproject Ooijen-Wanssum bleef het ook deze keer nog even spannend of het evenement in zijn huidige vorm kon plaatsvinden. Na overleg tussen de aannemerscombinatie Mooder Maas, de organisatie en de jachthaven ging het licht voor de editie van 2019 uiteindelijk toch op groen.

Bij Fiets Em D’r In moeten de deelnemers hun fiets in sneltreinvaart richting de bel rijden, de scheepsbel luiden en zo de snelste tijd proberen neer te zetten. Elke deelnemer mag twee keer van de schans af, om met een hopelijk fraaie plons in het water te eindigen. De winnaars ontvangen aan het einde van de middag een prijs.

Fiets Em D’r In is afgeleid van het iconische tv-programma Ter Land Ter Zee En In De Lucht. Het evenement kan gratis worden bijgewoond. Deelnemen kost 10 euro. De fietsen worden beschikbaar gesteld door de organisatie. Opgeven is nog mogelijk via ikfietsemdrin@gmail.com

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee