Beklimming St. Martinustoren

Print
Beklimming St. Martinustoren

Afbeelding: VVV

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Venlonaren en bezoekers van de stad krijgen woensdag 21 augustus de gelegenheid om boven in de toren van de St. Martinuskerk te genieten van het uitzicht over de binnenstad. De toren kan onder leiding van een VVV-gids worden beklommen.

De huidige St.-Martinustoren van de architect Jules Kayser doet in geen enkel opzicht meer denken aan de statige neogotische ‘Cuyperstoren’ die er eens stond. De ranke spits met pinakels werd niet meer in het nieuwe ontwerp van de toren (in de stijl van de Delftse School) meegenomen. Wel werd de nieuwe toren voorzien van een uivormige koepel die verwijst naar z’n middeleeuwse voorganger.

De beklimmingstocht duurt van 14.00 tot 15.00 uur. Aanmelden voor deze rondleiding is noodzakelijk bij de VVV balie aan de Klaasstraat 17 in Venlo. Info: 077 510900.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →