Beklimming St. Martinustoren

© VVV

Venlonaren en bezoekers van de stad krijgen woensdag 21 augustus de gelegenheid om boven in de toren van de St. Martinuskerk te genieten van het uitzicht over de binnenstad. De toren kan onder leiding van een VVV-gids worden beklommen.

Henk Schmitz

De huidige St.-Martinustoren van de architect Jules Kayser doet in geen enkel opzicht meer denken aan de statige neogotische ‘Cuyperstoren’ die er eens stond. De ranke spits met pinakels werd niet meer in het nieuwe ontwerp van de toren (in de stijl van de Delftse School) meegenomen. Wel werd de nieuwe toren voorzien van een uivormige koepel die verwijst naar z’n middeleeuwse voorganger.

De beklimmingstocht duurt van 14.00 tot 15.00 uur. Aanmelden voor deze rondleiding is noodzakelijk bij de VVV balie aan de Klaasstraat 17 in Venlo. Info: 077 510900.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee