Reddingsbrigade aan de kust: ga niet het water op

Print
Reddingsbrigade aan de kust: ga niet het water op

Noordwijk, zaterdagmiddag. Afbeelding: Screenshot YouTube

Aan de meeste stranden langs de kust is de rode vlag gehesen. De Reddingsbrigade adviseert mensen zaterdag dringend om niet op of in het water te gaan.

Verschillende webcams op de stranden laten zien dat er hier en daar wel flink wordt gesurft, gekanood en zelfs gekitesurft.

Volgens de Reddingsbrigade zullen er minder mensen naar het strand gaan waardoor het voor de toezichthouders overzichtelijker is dan op een normale stranddag. „Maar de waaghalzen die wél de zee ingaan lopen dan weer extra gevaar”, zegt een woordvoerder.

Het is volgens hem overigens wel een wat ingewikkelde dag, qua weersomstandigheden. „Zaterdagochtend was het bar en boos dus bleven de mensen toch wel thuis, maar in de loop van de middag wordt het weer wat mooier en dan zal er wel weer toestroom zijn.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →