Duitse vrouw vermist nadat ze achter haar telefoon aan de Donau in sprong

De vrouw verdween onder water bij de pijlers van de brug.

De vrouw verdween onder water bij de pijlers van de brug. © Google Maps

Een 31-jarige vrouw is in het Zuid-Duitse Neu-Ulm vermist geraakt nadat ze in de Donau was gesprongen omdat ze haar telefoon had laten vallen. Ze was van plan het toestel op te duiken. De vrouw is vermoedelijk door de sterke stroming meegesleurd. De politie houdt er ernstig rekening mee dat ze is verdronken.

Redactie

Volgens een huisgenoot van de vrouw, die erbij was toen ze de sprong maakte, is ze naar de kant gelopen om daar het water in te gaan om de telefoon te zoeken. De stroming was echter zo sterk dat ze vrijwel direct werd meegesleurd. Ze kon nog een stukje zwemmen naar de pijlers van een nabijgelegen brug maar verdween toen onder water.

De politie en brandweer hebben naar de vrouw gezocht met een helikopter en een sonarboot. Vermoedelijk is ze verdronken, al houden de hulpdiensten nog de mogelijkheid open dat de vrouw zelf ergens uit het water heeft kunnen klimmen. De zoektocht wordt eventueel later vandaag hervat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee