Tomaatjes, chips en een biertje tijdens de Picknick der Gebroken Harten

Picknick der Gebroken Harten.

Picknick der Gebroken Harten. © Lé Giesen

Het mocht dit jaar niet. Koelboxen en bolderwagens vol lekkernijen tijdens de Picknick der Gebroken Harten zaterdag tijdens het Zomerparkfeest. Toch maakte dit de bezoekers niet uit. De zoute stengels, doosjes kaas en breekbroden sierden desondanks de tafels.

Judith Janssen

De slingers hangen van boom tot boom. En de gouden opblaasbare letters: 30. De twee langwerpige picknicktafels liggen vol chips, nootjes, gevulde tomaatjes en aardbeienvlaai. Hier viert Robin Brueren uit Venlo deze middag haar dertigste verjaardag met vrienden en familie.

© Le Giesen

„Ik ben de laatste van mijn vrienden die dertig wordt. Zij deden altijd alsof dat heel erg was, dus ik dacht ik vier mijn verjaardag op het Zomerparkfeest. Dan doet het denk ik minder pijn. En dat is ook zo”, grijnst Brueren. Haar zoontje sluit later nog aan met haar moeder en dan is het gezelschap compleet.

Voorraadkast

De Picknick der gebroken Harten, al jaren een vast onderdeel van het Zomerparkfeest, werd dit jaar een klein beetje aan banden gelegd. Bezoekers mochten - zoals altijd- wel zelf hun etenswaar meenemen, maar nu alleen in bescheiden mate. Aan de ingang wordt dat ook vluchtig gecontroleerd.

Reden voor de jarige Robin Brueren om een mailtje te sturen aan de organisatie dat ze dit jaar iets meer mee zouden brengen dan normaal. „Dat was geen probleem.”

© Le Giesen

Bier

Net onder het talud hebben Luah Classen (39 jaar), haar zussen, broer en de rest van de familie hun bonte picknickkleden neergelegd. Ze hebben stokbrood, salade, fruit en snoeptomaatjes meegebracht. En bier voor de mannen. „We komen hier al jaren en nemen nooit ontzettend veel eten mee. Wat kleine dingetjes voor ons en de kinderen. Het gaat vooral om de gezelligheid. We komen hier altijd mensen tegen die we de rest van het jaar nooit zien. Dat maakt dit altijd heel leuk.”

De wind blaast af en toe een wolk zand omhoog. Her en der waaien plastic bakjes van tafel. De tientallen tafels staan propvol met etenswaar: Van spekjes, cupcakes en vlaaien tot mozarellasalades, trossen druiven, zakken chips en treetjes bier. Ergens valt een pak soesjes op de grond. Sommigen hebben hun tafelkleedjes meegenomen en een emmertje tulpen voor de gezelligheid.

© Le Giesen

Gratis

Wie niet zelf met eten wilde sjouwen, kon van tevoren een picknickpakket bestellen. Zoals de vriendinnen Barbara Hendrix (35 jaar) en Susan Hovens (37 jaar) deden. Ze zijn met een grote groep vandaag. Ontelbare keren zijn ze al op de picknickmiddag geweest. Het is traditie. Op tafel staan papieren zakken van Beej Benders gevuld met onder meer gehaktballetjes, stokbrood, olijven en wat lekkers voor de kinderen. „Ik snap wel dat de organisatie vindt dat het binnen de perken moet blijven. Het is een gratis festival. En dan moet je niet aankomen met drank en te veel eten. Dat hoor je hier te kopen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee