Het is weer even oorlog in Overloon

Print
Het is weer even oorlog in Overloon

In Overloon wordt gevochten, en publiek kan daar gewoon bij staan blijven kijken. Afbeelding: Ed van Alem

Overloon -

Hoe ging het eraan toe tijdens de Tweede Wereldoorlog, met name vlak voor de bevrijding? Daar konden de bezoekers van Oorlogsmuseum Overloon zaterdag (maar ook nog vandaag) achter komen in en bij Oorlogsmuseum Overloon.

Re-enactmentgroepen (acteurs) hebben hun kampen opgeslagen in de bossen bij het museum. Ze laten zien hoe bezetters en geallieerden aan het front leefden en gaan daarbij in gevecht met elkaar. Deze schijngevechten tussen Duitse en geallieerde soldaten lijken met de legervoertuigen van Santa Fe levensecht. De vereniging waarvan de leden rijdend materieel van de troepenmachten uit de Tweede Wereldoorlog levend houden, bieden het publiek bovendien een unieke ervaring met de mogelijkheid mee te rijden op één van de tachtig historische voertuigen.

Het tweejaarlijkse Santa Fe Event is voor het museum in Overloon een dankbare publiekstrekker. “Wij kunnen als museum de bevrijding nooit zo levendig neerzetten als met dit evenement”, aldus directeur Erik van den Dungen van Oorlogsmuseum Overloon. “Dit voegt echt iets toe!” (Bron: De Gelderlander)

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen