Matig Fortuna in extremis nog naast Heracles

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - Een teleurstellend Fortuna Sittard heeft zondagmiddag in eigen huis in de blessuretijd nog een punt gepakt tegen Heracles. Mark Diemers maakte vanaf de stip de 1-1.

Fortuna kon in eigen huis geen moment imponeren. De beginfase kon er nog net mee door, maar vanaf een minuut of tien zakte een timide Fortuna verder en verder weg. Heracles was de baas in Sittard zonder overigens veel te creëren.

VAR
Al had Fortuna geluk dat de VAR ingreep bij een niet al te zware overreding van Dessers waarna Mauro Junior scoorde en dat niet deed bij een overtreding van Ninaj die in plaats van geel ook rood had kunnen opleveren.

Fortuna zelf kon daar niets tegenover stellen en dat veranderde na rust niet. Een fraaie steekbal was de complete Fortuna-verdediging kinderlijk eenvoudig te machtig waarna Silvester van der Water koelbloedig afrondde.

Penalty
De Sittardenaren probeerde het daarna wel met aanvallende wissels, maar dicht bij een goal kwam Fortuna lange tijd niet. Pas in de slotfase waren er wat kleine kansjes en dus de penalty van Diemers: 1-1.

Bekijk de nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger: