Pastoor Jack Honings nieuwe deken van Schinnen

Print
Pastoor Jack Honings nieuwe deken van Schinnen

Jack Honings. Afbeelding: Johannes Timmermans Fotografie

Schinnen / Puth -

Jack Honings is door het bisdom benoend deken van Schinnen. Hij wordt zondag 29 september om 14.00 uur geïnstalleerd in de Dionysiuskerk in Schinnen.

Deken Honings wordt naast deken van Schinnen ook benoemd tot pastoor in Schinnen, Puth, Oirsbeek en Doenrade. Tegelijkertijd wordt pastoor Huub Adema van Schinveld en Merkelbeek benoemd tot assistent in de parochies van Schinnen, Puth, Oirsbeek en Doenrade. Adema wordt daarnaast ook benoemd tot pastoor in Bingelrade en Jabeek, terwijl deken Honings wordt benoemd tot assistent van de parochies in Amstenrade, Bingelrade, Jabeek, Schinveld en Merkelbeek.

Het pastoraal team van deze negen parochies wordt verder uitgebreid met kapelaan Ben Gorissen en catechiste Désirée van Breugel. In Puth en Schinnen waren vacatures ontstaan door het emeritaat van deken Jos Schreurs. Hetzelfde geldt voor de parochies van Amstenrade, Bingelrade en Jabeek, waar pastoor Jacobs enige tijd geleden met emeritaat ging. De parochies van Oirsbeek en Doenrade waren vacant sinds het plotselinge overlijden van pastoor Lucien Houben.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen