Ruim honderd doden door massale overstromingen India

Print
Ruim honderd doden door massale overstromingen India

Reddingswerkers in het westen van India. Afbeelding: AFP

Door overstromingen als gevolg van moessonregens zijn in het zuiden en westen van India al zo’n 150 mensen om het leven gekomen. Dat melden de autoriteiten in het land.

De zuidelijke staat Kerala, een populair toeristisch oord dat bekendstaat om zijn ongerepte stranden, heuvelresorts en binnenwateren, is een van de zwaarst getroffen gebieden. Het dodental staat daar op 67. Minstens 165.000 mensen zijn opgevangen in meer dan 1300 opvangkampen, verspreid over veertien districten in de staat, aldus een hoge politiefunctionaris.

,,Het slechte weer en de beschadigde infrastructuur beïnvloeden het reddingswerk”, voegde hij eraan toe.

Ook Myanmar kampt met de gevolgen van de moesson. Zondag kwamen door overstromingen en aardverschuivingen zeker 52 mensen om het leven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen