Sambou: ‘Nog lang niet klaar voor negentig minuten’

Print
Sambou: ‘Nog lang niet klaar voor negentig minuten’

Sambou maakte tegen Heracles zijn eerste minuten. Afbeelding: VI Images

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De verwachtingen rond Bassala Sambou zijn hooggespannen en zondag maakte hij zijn eerste minuten namens Fortuna. Voorlopig zal het ook bij minuten maken blijven, zo zei de aanvaller na afloop.

Op de vraag op hoe fit hij nu eigenlijk is was er eerst een lachje om vervolgens te erkennen dat de spits nog een fikse achterstand heeft. „Ik heb nog een lange weg te gaan om negentig minuten te kunnen spelen. Ik ben hier pas drie weken. Ik probeer wel extra dingen te doen en dan ga ik er uiteindelijk wel komen.”

Lees ook: Matig Fortuna in extremis nog naast Heracles

De conditionele achterstand is niet alleen bij Sambou een probleem. Ook veel andere nieuwelingen zijn nog steeds niet topfit. Het zijn jongens die soms maanden of zelfs jaren heel weinig gespeeld hebben, geeft trainer Sjors Ultee aan. „Dat heeft tijd nodig. En dat kun je wel gaan forceren, maar dan hebben we hier volgende week een gesprek over waarom we vijf hamstringblessures hebben.”

Bekijk de nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot Seizoen 02 Afl 02. Video: De Limburger