Kogelstootster Boekelman haalt WK-limiet niet op EK teams

Print
Kogelstootster Boekelman haalt WK-limiet niet op EK teams

Melissa Boekelman Afbeelding: ANP

/ Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Kogelstootster Melissa Boekelman is er zondag op het EK voor teams niet in geslaagd de limiet te halen voor het WK. De Sittardse kwam in het Noorse Sandnes niet verder dan 17.30 meter, terwijl een afstand van 18 meter nodig was. Daarmee werd ze vierde op het onderdeel.

Er deden nog drie andere Limburgse atleten voor Nederland mee aan het landentoernooi. Britt Ummels kon op de 1500 meter niet voor een overwinning zorgen. De Maastrichtse werd in een boemelrace derde in 4.51.40 minuten. Etienne Orbons werd met een afstand van 57.51 elfde bij het kogelslingeren en Nora Ritzen werd negende bij het hinkstapspringen met 13.14 meter.

Nederland werd uiteindelijk vierde in het eindklassement en promoveert daardoor niet naar de Super League. Daarvoor had men het toernooi moeten winnen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →