Famke Louise en Tisjeboy Jay openen Bekkerveldfestival

Print
Famke Louise en Tisjeboy Jay openen Bekkerveldfestival

Famke Louise Afbeelding: ANP

HEERLEN / Hoensbroek -

Het oudste festival van Heerlen, in Bekkerveld, opent donderdag met Bizar XXL. Dj Fenomeno wordt dan begeleid door vlogger en MC Tisjeboy Jay.

Voor festivalorganisaties is de zomer alweer voorbij. De komende weken is het ieder weekend raak in Heerlen. Nadat de Notorious IBE dit weekend het spits afbeet, begint komende donderdag alweer het Bekkerveldfestival. Met het op jongeren gerichte Bizar XXL om precies te zijn.

De lokale dj Jonna Alvarez, geen onbekende in Bekkerveld, bijt het spits af. Daarna volgt een optreden van DJ Fenomeno onder begeleiding van vlogger en MC Tisjeboy Jay. Organisator Remco Mattaar is in zijn sas met die boeking: „Met zo’n 120.000 volgers is Tisjeboy Jay inmiddels een begrip in heel Nederland.”

Famke Louise

Verder treedt onder anderen model en zangeres Famke Louise op, bekend van hits als Op me Monnie en Vroom, maar ook van Expeditie Robinson. LOS! sluit af.

Vrijdagmiddag 16 augustus wordt op traditionele wijze begonnen met een borrel, ter ere van het 75-jarig bestaan van RKSV Bekkerveld. „En om nogmaals het 50-jarig bestaan van Bekkerveld Festival te vieren.” ’s Avonds spelen Anderkovver en feestband Tonca.

Popstad

Zaterdag 17 augustus begint na het middaguur met de jonge talenten van Parkstad Popstad ‘The Next Generation’. Daarna speelt de Heerlense band WeZienWel. ’s Avonds wordt de zaal omgetoverd tot tropische bar uit de jaren ’80, waar passende bands optreden.

Het 51-jarige buurtfestival houdt een traditie in ere: zondagochtend wordt er vanaf 11.11 uur gestart met het ‘spek + ei treffen’. Vanaf half drie brengt de elfkoppige band Spot On dansbare nummers uit de jaren ’60, ’70 en ’80; van Limburgse carnavalsschlagers en Duitse evergreens tot Nederlandse luisterliedjes. Feestband Knallermann sluit af met Hollandse toppers en uitstapjes naar disco en de jaren ’90 en ’oo.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen