Handhavers sturen muzikanten weg na spontaan optreden voor bruidspaar

Print
Handhavers sturen muzikanten weg na spontaan optreden voor bruidspaar
Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Het begon héél gezellig, vrijdag, voor de acht muzikanten van joekskapel Paaf Aaf uit Roggel. Ze hadden met zo’n dertig mensen hun jaarlijkse uitstapje en liepen na een bezoekje aan de Voorstad naar de Markt in Roermond. Toen ze zagen dat er een bruidspaar uit het stadhuis kwam, brachten de muzikanten spontaan een serenade.

„Dat vond de bruidegom zó leuk, dat hij ons een pilsje aanbood”, vertelt dirigent Harry Kuijpers, die erbij was. Na het glas gerstenat pakten ze de instrumenten weer voor nog een nummer. „De terrassen zaten vol en iedereen vond het gezellig”, vertelt Kuijpers.

„Toen kwamen de handhavers van stadstoezicht. We moesten metéén stoppen. Mochten het nummer niet eens afmaken, want we hadden geen vergunning. Toen ze waren vertrokken, hebben we stiekem toch nog één nummer gespeeld. Helaas. Ze kwamen meteen terug. Wilden van iedereen een legitimatie zien. Er werd zelfs een tas nagekeken! Omstanders vonden het belachelijk. We zijn maar vertrokken en zijn wat gaan eten”, aldus Kuijpers.

‘Nooit meegemaakt’

„Ik snap dat niet Jan en Alleman urenlang muziek mag maken. Maar ook spontaan een paar nummers spelen voor de gezelligheid, mag dus niet. We zijn in Sittard, Venlo, Amsterdam en Maastricht geweest. Maar dit hebben we nog nooit meegemaakt. Jammer dat ze in Roermond zó streng zijn”, besluit de dirigent.

De gemeente Roermond was zondag niet bereikbaar voor een reactie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen