Mogelijk levenslang voor twee jonge Nederlandse drugshandelaren festival Hongarije

Print
Mogelijk levenslang voor twee jonge Nederlandse drugshandelaren festival Hongarije

Bezoekers genieten van de muziek op Sziget in Hongarije. Afbeelding: EPA

Twee Nederlanders zijn dit weekend door het Hongaarse Openbaar Ministerie aangeklaagd wegens de verkoop van drugs op het populaire muziekfestival Sziget in Boedapest. Hongaarse media spreken van de ‘grootste drugsvangst ooit’ op het festival.

Het tweetal zou in hun kluisje en tent onder meer een kilo xtc-pillen, 451 flesjes met verdovende middelen en 128 gram marihuana hebben weggestopt. De Nederlanders hadden naar verluidt een prijslijst voor hun handeltje. De drugs zouden ruim 15.000 euro waard zijn.

De identiteit van het tweetal is nog niet bekend. De Hongaarse politie meldt in een verklaring op de website dat de twee mannen 21 en 22 jaar oud zijn en dat hun aanhouding al dinsdagavond plaatsvond. Ze werden door beveiligingsmedewerkers gesnapt toen ze vanuit hun tent, waarbij het opvallend druk was, drugs verkochten. Daarna werden ze aangehouden door opgetrommelde agenten.

Een openbare aanklager noemde ‘levenslange gevangenisstraf’ zaterdag als een mogelijkheid als ook drugssmokkel bewezen wordt.

Streng

Mogelijk levenslang voor twee jonge Nederlandse drugshandelaren festival Hongarije
De bij de twee Nederlanders in beslag genomen drugs op het festivalterrein van Sziget in Boedapest. Foto: Politie Hongarije

Hongarije kent een behoorlijk streng anti-drugsbeleid. Op de verkoop van drugs staat al een gevangenisstraf van maximaal acht jaar. Bij grote hoeveelheden of bij drugssmokkel kan ook twintig jaar tot levenslang worden opgelegd.

De advocaten van de Nederlanders zouden hebben verzocht de jongens op borgtocht vrij te laten, maar dat wil de rechter vooralsnog niet. Deze wil eerst verder onderzoek.

Sziget duurt nog tot woensdag. Dit jaar treedt onder andere de Nederlandse top-dj Martin Garrix op, naast internationale sterren als Ed Sheeran en Foo Fighters.

Mogelijk levenslang voor twee jonge Nederlandse drugshandelaren festival Hongarije
De politie trof een kilo xtc-pillen, 451 flesjes met verdovende middelen en 128 gram marihuana aan. Foto: Politie Hongarije

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen