Pelgrimswandeling van Voerstreek naar Abdij Val Dieu

Print
Pelgrimswandeling van Voerstreek naar Abdij Val Dieu

De afdaling richting Valdieu. Afbeelding: Henk Erinkveld

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Noorbeek -

Op het jaarfeest van Bernardus van Clairvaux, dinsdag 20 augustus, organiseert de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden een wandeling naar Abdij Val Dieu.

De 7,5 kilometer lange tocht begint om 9.00 uur in de kerk van Sint-Marten-Voeren waarna om 11.00 uur de (Franstalige) viering van het jaarfeest in de abdijkerk wordt bijgewoond. Na de dienst is er ruimte voor een pauze. Om 13.00 uur wordt gestart met de 10,5 kilometer lange terugwandeling via St.-Jean Sart, de Annakapel en Sint-Pietersvoeren, waar in een café of op het terras nog een pauze is voordat de wandelaars 2 kilometer verder aankomen in Sint-Martensvoeren. Dit start- en eindpunt is moeilijk tijdig met openbaar vervoer te bereiken.

Vooraanmelding is niet nodig, om 9.00 uur aanwezig zijn in de parochiekerk van Sint-Martens-Voeren is voldoende. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Bij extreem weer is het goed om de website www.spvlimburg.nl te raadplegen.