Lex Uiting

Zomerparkfeest Venlo breekt record: 101.000 bezoekers

Print
Zomerparkfeest Venlo breekt record: 101.000 bezoekers

Afbeelding: Le Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Zomerparkfeest 2019 was de drukst bezochte editie ooit: 101.000 mensen bezochten het vierdaags festival in Venlo. Het vorige record van 94.000 dateerde uit 2017.

Tijdens het optreden van Lex Uiting op zondagavond moest het park even dicht vanwege de drukte. Er waren meer dan 18.000 bezoekers.

Lees verder onder de video.

Lex Uiting op Zomerparkfeest. Video: De Limburger

Toch was het niet het drukste moment; dat was zaterdagavond. Toen waren er ruim 19.000 bezoekers. Omdat de mensen beter verspreid waren over het terrein, is besloten het park open te laten. Het gratis toegankelijk Zomerparkfeest registreert de ingaande en uitgaande bezoekers met een telsysteem. Zo kan op elk moment gecontroleerd worden hoeveel mensen er in het Julianapark zijn.

Geen doel

Het record bevestigt de populariteit van het Zomerparkfeest, maar het is geen doel om zoveel mogelijk bezoekers te trekken, meent voorzitter Marc Nelissen: „Ons terrein kan niet groter en dat willen we ook niet. We vinden het veel belangrijker om na te denken over hoe we het festival kwalitatief kunnen verbeteren. De breedte van het programma, de aankleding en de beleving staan voor ons voorop.”

Lees ook: Lex Uiting, cadeautje van het Zomerparkfeest

Slag gemaakt

Scheidend hoofdprogrammeur Johan Hauser toonde zich eveneens tevreden. „Voor mijn gevoel hebben we echt een slag gemaakt de laatste jaren, niet alleen in programma maar zeker ook in publiek. Nog nooit zag ik zoveel aandacht voor shows in de tenten Arena en Zelt.” Bijzonder vond hij „een dansact als Sally, voor een volle tent met bezoekers van 2 tot 80 jaar, en Diep dat het hele weekend zijn eigen theatertentje vulde met een heel toffe act”.

Zomerparkfeest Venlo. Video: De Limburger