Heuvelland Cinema presenteert roadmovie ‘Green Book’

Print
Heuvelland Cinema presenteert roadmovie ‘Green Book’

Afbeelding: ING Image

Wittem / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

Het cinemateam van Rotaryclub Gulpen-Vaals draait zondagavond 1 september in de Gerarduszaal van klooster Wittem de film ‘Green Book’ uit 2018. De film start om 20.00 uur.

Deze film won veel prijzen waaronder drie Oscars. Onder andere voor Beste Film. De regie was in handen van Peter Farelly.

Het verhaal voert de kijker terug naar het jaar 1962. De tamelijk lompe Italo-Amerikaanse portier Tony Lip, die uit de Bronx stamt, wordt aangesteld als de chauffeur van de beroemde Afro-Amerikaanse concertpianist Don Shirley. Het tweetal maakt een concerttournee door het zuiden van de Verenigde Staten. In dit deel van Amerika worden ze meer dan hun lief is geconfronteerd met racisme. Maar ze komen ook met elkaar in aanvaring door hun tegengestelde karakters. De twee totaal verschillende persoonlijkheden moeten naar elkaar toegroeien om hun lang reis te kunnen overleven.

De entree bedraagt 12,50 euro. Kaartjes via de website www.heuvellandcinema.nl of aan de avondkassa. De opbrengst van de filmavonden is bestemd voor de volgende goede doelen: Hospice Martinus Mechelen, Stichting Leergeld Maastricht Heuvelland, besteding in het Heuvelland, Vaals Beweegt en Leven naast de Brouwerij, Gulpen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen