Nieuwe teamgenoot voor Verstappen: Albon vervangt Gasly bij Red Bull

Print
Nieuwe teamgenoot voor Verstappen: Albon vervangt Gasly bij Red Bull

Afbeelding: EPA

Alexander Albon vervangt Pierre Gasly na de zomerstop bij Red Bull. De Britse Thai komt over van zusterteam Toro Rosso. Vanaf de Grand Prix van België is Albon dus de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen.

Gasly was dit seizoen nieuw bij Red Bull nadat Daniel Ricciardo koos voor een vertrek en tekende bij Renault. De Fransman presteerde vanaf het begin veel minder dan Verstappen. ,,Red Bull zit in de unieke situatie dat er vier getalenteerde coureurs onder contract staan en dat we deze kunnen rouleren. We zullen de komende negen races gebruiken om de prestaties van Albon te bekijken en daarna te beslissen wie er in 2020 naast Max in de wagen zit.”

In 2016 verkeerde Red Bull in eenzelfde situatie. De Rus Daniil Kvyat presteerde niet bij Red Bull en prompt werd Verstappen gepromoveerd vanuit Toro Rosso. De Nederlander won gelijk zijn eerste race in dienst van het hoofdteam. Met Kvyat ging het vervolgens nog verder bergaf. De Rus had moeite met zijn degradatie en verdween zelfs even uit de Formule 1. Dit seizoen keerde hij terug bij Toro Rosso, waar hij dus vanaf de komende race Gasly als teamgenoot krijgt.