Lokale kunstenaars exposeren in Museum van de Vrouw

Print
Lokale kunstenaars exposeren in Museum van de Vrouw

Kunstenares Ria Geene-Rutten voor haar werk ‘Tibetaanse monnik’. Afbeelding: Museum van de Vrouw

Echt -

Ria Geene-Rutten uit Echt exposeert tot en met 18 september met een twintigtal werken in het vernieuwde Museum van de Vrouw aan de Plats 1 in Echt.

Ria volgde begin jaren negentig een opleiding portrettekenen. Ze geeft de voorkeur aan het naschilderen van bestaande foto’s. “Ik schilder gewoon wat ik mooi vind, niet wat in is, of modern”, laat ze weten. Haar schilderijen maakt ze in acryl die ze vervolgens afmaakt met olieverf. Haar werken zijn gratis te bekijken tijdens de reguliere openingstijden.

Het museum biedt kunstenaressen uit Echt en omgeving de mogelijkheid om hun werk zes weken lang aan publiek te laten zien. Sinds de start van het initiatief in 2017 is er divers werk van lokale kunstenaressen getoond. Wie ook wil exposeren in het museum, kan contact opnemen via pr@museumvandevrouw.nl. De werken worden vooraf beoordeeld of ze in aanmerking komen voor een expositie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen