Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Recept: Gehaktbrood dat eet als een cake

Bon Appétit

Recept: Gehaktbrood dat eet als een cake

Pankogehaktbrood met asperges en gekookte aardappelen. Afbeelding: De Limburger

Vandaag maken we het luchtigste gehaktbrood dat ik ken. We gebruiken kipgehakt in plaats van rund of halfom en niet paneermeel maar panko, de Japanse variant op broodkruim. Dit eet als een cake.

Lange tijd dacht ik: paneermeel is paneermeel. Dus als ik gerechten maakte waarin werd gevraagd om panko, de Japanse versie van ons broodkruim, nam ik gewoon paneermeel. Totdat ik, ik meen via de Freshbox, aan een zakje panko kwam. Hier maakte ik een favoriet mee: chicken fingers. En toen was ik verkocht. Neem een goed stuk scharrelkip, het liefst dij, en snij hier repen van ter grootte van een middelvinger. Klop een ei los met peper en zout en Italiaanse tuinkruiden. Haal kip door ei en dan door ...