Excursie

Wandelen door stuwwalgebied

Print
Wandelen door stuwwalgebied

Geopaden.nl houdt op woensdag 21 augustus een excursie over de stuwwallen vanuit Beek-Ubbergen.

Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen / Groesbeek -

De Vereniging Geopaden.nl houdt woensdag 21 augustus de maandelijkse excursie over de stuwwal in het Nederlands-Duitse grensgebied. De drie tot vier uur durende tocht voert vanuit Beek-Ubbergen (G) over Geopadroute 07.

Op de website van Geopaden.nl wordt het ontstaan van het stuwlandschap in de driehoek Nijmegen, Kleef, Gennep uitgelegd. Dit landschap ontstond zo’n 160.000 jaar geleden. Elementen uit deze ijstijd zijn nog duidelijk zichtbaar in het landschap. Op de site is een aantal wandelingen te vinden waarbij deze landschapselementen beschreven worden. Elke derde woensdag van de maand wordt een excursie georganiseerd. De gratis excursie over Geopad Beek - Duivelsberg NL-07 start om 10.30 uur bij Hotel-Restaurant ’t Spijker aan de Rijksstraatweg 191 in Beek-Ubbergen. Deelnemers hoeven zich niet aan te melden. Een lunchpakket wordt aangeraden. Zie ook geopaden.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen