Venlo

Nog geen onderkomen voor Jean Laudy Museum in Venlo

Print
Nog geen onderkomen voor Jean Laudy Museum in Venlo

Het Jean Laudy Museum moest begin dit jaar het Ald Weishoes verlaten vanwege een verbouwing. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Een halfjaar na het gedwongen vertrek van het Jean Laudy Museum uit het Ald Weishoes in Venlo is er nog geen nieuw onderkomen gevonden.

Dat zegt voorzitter John Keulartz van de stichting die ruim honderd werken van de Venlose schilder beheert.

Vanwege de verbouwing van het Ald Weishoes moest het museum vertrekken uit de kapel. De collectie is tijdelijk ondergebracht in het dekenaat. De stichting zoekt een museumgebouw in het centrum van Venlo, wat de zoektocht niet gemakkelijk maakt. Zij maakt geen haast, uit angst dat ze nog eens moet vertrekken. Keulartz: „Zo’n teleurstelling willen we niet nog eens meemaken.”

Lees ook: ‘We zorgen dat Jean Laudy een nieuwe plek in Venlo krijgt. Eerder gaan we niet de pijp uit’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen