Switchen van baan, niks voor jou?

© Netpresenter

Je zit al jaren lekker comfortabel op je werk. Elke dag hetzelfde ritje, fijne collega’s om je heen. Waarom zou je iets anders willen? Toch denk je regelmatig: ‘Wat als..?’ Is switchen dan misschien toch iets voor jou? Hieronder lees je de 5 belangrijkste redenen om te wisselen van baan.

Netpresenter

1. UitdagingJe hebt al een paar jaar dezelfde leuke baan, maar je hersenen worden niet meer echt geprikkeld. Stiekem zit je al een beetje in een sleur en zijn steeds meer dagen hetzelfde. Dit is voor veel mensen een belangrijke reden om te willen switchen van baan. Uitdaging en getriggerd worden in je werkzaamheden, zijn namelijk essentiële factoren die velen nodig hebben om elke dag fluitend naar het werk te gaan.

2. SalarisJe krijgt wat je verdient, maar verdien je ook wat je krijgt? Het is nooit een slecht idee om eens te kijken wat mensen, die in een vergelijkbare functie zitten als jij, verdienen. Als je al een tijdje voor dezelfde baas werkt, zou je zomaar eens versteld kunnen staan van het salaris dat je elders zou kunnen krijgen. Wees dus geen dief van je eigen portemonnee, want financiële waardering verdien je.

3. Werk en privéEen succesvolle carrière én persoonlijke levensdoelen. Het is niet makkelijk om een goede balans tussen je werk en je privé te vinden, maar het is wel iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Niet meer elke dag in de file staan richting Eindhoven, flexibele werktijden of bijvoorbeeld extra verlofdagen. Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat mensen dit steeds belangrijker vinden dan een hoog salaris. Kun je wensen als deze niet verwezenlijken bij je huidige werkgever, kijk dan eens om je heen! Veel werkgevers bieden tegenwoordig arbeidsvoorwaarden die hier wél rekening mee houden.

4. DoorgroeienBinnen veel organisaties beseft de toplaag niet voldoende welk talent zij in huis hebben en besteedt dan ook weinig aandacht aan de ontwikkeling van hun eigen personeel. Hierdoor kom jij niet verder, sta je stil en kun je niet doorgroeien naar een positie waar jij prima op je plek zou zitten. Dit terwijl jouw kennis, jouw ambitie en jouw creativiteit wel om deze ontwikkeling vragen. Dit is één van de voornaamste redenen dat mensen willen hoppen naar een nieuwe job.

5. Fun!A laugh a day makes people want to stay! En dit is ook écht zo. Als jij met plezier naar het werk gaat en er op de werkvloer ook genoeg ruimte is voor humor, zal je minder snel het bedrijf willen verlaten. Een voetbaltafel, dartbord of PlayStation doet vaak al wonderen voor de sfeer binnen een team. Ook activiteiten buiten werktijd en uitjes met het team, al is het maar een vrijdagmiddagborrel of gezamenlijke lunch, dragen hieraan bij.

Bij twijfel…Bij twijfel, niet doen? Juist wel! Reageer op die uitdagende openstaande vacature en ga gewoon eens een verkennend gesprek aan met je nieuwe potentiële werkgever. Kijk of het werk en de organisatie bij je past. What have you got to lose? Een ding is zeker: als je het niet probeert, zul je het nooit weten. Misschien voelt het meteen erg vertrouwd en kun je ergens anders nog gelukkiger zijn.

Now, it’s up to you!Had je bij meerdere, of misschien wel bij alle bovenstaande redenen even de gedachte “Ja, dat heb of wil ik ook!”, dan is het voor jou misschien toch eens tijd om actief om je heen te gaan kijken naar een andere baan die jou op het lijf geschreven is. Kortom, is een nieuwe baan niks voor jou? Wellicht passen deze uitdagende banen bij onze partner Netpresenter wel bij jou.