Politiek

Kamerlid Raemakers discussieert over jeugdzorg in Gennep

Print
Kamerlid Raemakers discussieert over jeugdzorg in Gennep

Kamerlid Rens Raemakers (D66) bezoekt vrijdag de bijeenkomst over jeugdzorg in Gennep. Afbeelding: D66 Gennep

Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen -

Op uitnodiging van D66 Gennep is Tweede Kamerlid Rens Raemakers vrijdag deelnemer aan een informatie- en discussieavond in de raadszaal van het stadhuis in Gennep. Tijdens deze bijeenkomst staat jeugdzorg centraal.

D66 Gennep nodigt jeugdigen, ouders en pleegouders, schoolleiding, jongerenwerkers (v/m), ervaringsdeskundigen, wijkpolitie, Gennepse raadsleden, raadsleden van buurtgemeenten en belangstellenden over jeugdzorg uit aan de discussie deel te nemen.

Terugkerend aandachtspunt

Jeugdzorg is sinds 2015 een gemeentelijke verantwoordelijkheid voor preventie, ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen, pubers en (pleeg)ouders bij de opgroei-, opvoedings-, psychische en justitiële problemen. De organisatie ervan, de beoordeling van de inspanning ervoor en de financiële bijdrage is in de gemeente Gennep een regelmatig terugkerend aandachtspunt in de Gennepse gemeenteraad.

Rens Raemakers is voor D66 in de Tweede Kamer onder andere woordvoerder voor jeugdzorg, curatieve zorg en kinderopvang. Hij opent de avond met een presentatie waarin aandacht wordt besteed aan vraagstukken die betrekking hebben op jeugdzorg. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →