Op zoek kraamkamers voor insecten

Print
Op zoek kraamkamers voor insecten

Een rozengal. Afbeelding: Marianne Vos

Beesel / Tegelen -

IVN De Steilrand heeft Rini Kerstens bereid gevonden voor een combi van lezing en excursie over gallen, kraamkamers voor insecten.

Gallen zijn een soort knikkers op een blad. De knikkergal op de eik valt het meeste op, maar de variatie aan gallen is enorm. Terwijl de plant geen nadeel heeft van gallen, kan het insect zich niet voortplanten zonder de plant of boom. De lezing vindt plaats op woensdag 28 augustus om 20.00 uur in zaal De Glazenap aan de Spechtstraat 58 in Tegelen. Vervolgens neemt Kerstens belangstellenden op zondag 1 september mee de natuur in op zoek naar gallen. De wandeling start om 10.00 uur vanaf landgoed Heidenheim op de hoek van de Rijksweg en de Heidenheimseweg in Beesel. Deelname aan de lezing en excursie is gratis. Voor meer info www.ivn.nl/de-steilrand

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen