Video: Muzikale parodie op wegsturen joekskapel zeer populair

Print

Parodie Oppe Bres veur Paaf Aaf. Video: Hugo Westhof

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Dit kan toch niet?, dacht muzikant Hugo Westhof na het lezen van het nieuws over joekskapel Paaf Aaf uit Roggel, die vrijdagmiddag op de Markt in Roermond moest stoppen met muziek maken omdat ze geen vergunning hadden.

Hij maakte de parodie Oppe Bres veur Paaf Aaf, nu al meer dan honderd keer gedeeld op sociale media. Onder het pseudoniem Henk Jan Bilman steekt hij de draak met de handhavers van Roermond, die streng optraden toen de acht muzikanten van Paaf Aaf een spontane serenade brachten aan een pasgetrouwd bruidspaar.

,,Ik dacht direct: voer voor een leuke parodie”, zegt Westhof, vorige week in het nieuws door zijn satirische lofzang Remunj so pretty. ,,Kijk, ik snap dat je orde moet houden als handhaver. Maar je moet ook onderscheid kunnen maken. Het was heel onschuldig, iedereen vond het gezellig en vermaakte zich opperbest. Dan ga je die muzikanten toch niet de mond snoeren. Dat kan echt niet.”

Lees ook: Remunj so pretty: ludieke noodkreet over geliefde stad

De reacties stromen inmiddels binnen, geeft Westhof aan. En velen zijn dezelfde mening toegedaan, getuige de berichten op sociale media. ,,Dat is alleen maar leuk, natuurlijk. En geeft ook aan dat zoiets leeft, dat mensen zo’n actie niet vinden kunnen. Paaf Aaf deed niemand kwaad. Alleen maar leuk toch, zo’n spontane serenade. Dat brengt sfeer in de stad.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen