Van Nieuwkerk ‘ziet redenen’ om in het voorjaar te stoppen met DWDD

Print
Van Nieuwkerk ‘ziet redenen’ om in het voorjaar te stoppen met DWDD

Matthijs van Nieuwkerk. Afbeelding: ANP

Matthijs van Nieuwkerk sluit niet uit dat hij volgend jaar stopt met De Wereld Draait Door. Dat zegt de presentator in het gloednieuwe septembernummer van het blad LINDA. ,,Ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij DWDD te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen.”

Fans van Van Nieuwkerk hoeven zich nog even geen zorgen te maken: de presentator is meer dan klaar voor het vijftiende seizoen van de succesvolle talkshow dat op 2 september begint. Maar met de kennis dat zijn contract in 2020 afloopt, blijkt nu dat Van Nieuwkerk overweegt te stoppen met De Wereld Draait Door. ,,Maar ik wik en weeg altijd, dat doe ik nu ook en ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij DWDD te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen”, legt hij uit.

Mocht Van Nieuwkerk écht stoppen met de presentatie van het programma - ‘vijftien jaar is ook een mooie tijd, niet?’, dan weet hij in elk geval wat hij wil gaan doen.,,Het belangrijkste is dat ik straks nog iets anders wil in mijn leven. Nieuwe horizon.” En dat betekent niet dat hij met pensioen gaat. Sterker nog, daar wil Van Nieuwkerk (58) niet aan denken. ,,Ben je betoeterd. Ik heb echt geen idee”, reageert de presentator. Hij oppert misschien een tijdje in Parijs te gaan wonen, wellicht een bootje te kopen of een reis te maken. Maar ook werken komt aan bod: ,,Misschien iets bij de publieke omroep, misschien naar de commerciëlen. Chasing wild horses.”

Scenario’s

Het is overigens al langer onderwerp van gesprek: waar gaan Matthijs van Nieuwkerk en Eva Jinek heen, nu duidelijk wordt dat er veranderingen op komst zijn? Zo heeft Eva Jinek toegegeven klaar te zijn met de late avond en zou Matthijs van Nieuwkerk ernstig flirten met een overstap naar RTL.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen