Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Bij Koopeenkoe is het vlees niet langer anoniem

Ambachtelijk

Bij Koopeenkoe is het vlees niet langer anoniem

Berend Te Voortwis met een van zijn koeien. Afbeelding: Marlies Wessels

Vlees is meestal een anoniem massaproduct uit de supermarkt. Bij Crowdbutching laten ze zien dat er een groeiende markt is voor vlees van ambachtelijk gehouden dieren.

Het begon 25 jaar geleden al met mijn vader. Die wilde vlees met garantie verkopen”, zegt Berend Te Voortwis, directeur van Crowdbutching, het bedrijf achter Koopeenkoe.nl, Kaufnekuh.de en diverse andere sites waar consumenten vlees van koeien, varkens, kippen, herten, kalkoenen en geiten kunnen bestellen.

Vriezer

Te Voortwis komt van een boerderij met vleeskoeien. „In de tijd van mijn vader was het zo dat als we een koe slachtten de helft van het vlees in de eigen vriezer ging en de helft werd verkocht ...