Heuvelland veldhandbaltoernooi staat in het teken van de jeugd

Print
Heuvelland veldhandbaltoernooi staat in het teken van de jeugd

Aan enthousiasme geen gebrek tijdens een eerdere editie van het Heuvelland veldhandbaltoernooi. Afbeelding: Huub Senden

Bocholtz / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Vijlen / Lemiers -

De Stichting Heuvelland Handbal Toernooi houdt zondag 1 september het 20e Heuvelland Veldhandbaltoernooi op het complex van SC’25 in Bocholtz. Het toernooi, waaraan 1200 handballers deelnemen, start om 9.30 uur.

Het toernooi is dit jaar met 115 aangemelde teams helemaal volgeboekt. Teams uit Limburg, Brabant, Duitsland en België zijn aangemeld bij de organisatie. Woordvoerder Huub Senden van de organisatie wijst op de omvang van het deelnemersveld. „ Dit jaar zijn er alleen al 85 jongens- en meisjesteams. Deze zijn verdeeld over 20 F- jeugdteams (7-8), 25 E- jeugdteams (9-10 jaar), 30 D- jeugdteams (11-12 jaar) en 15 C- jeugdteams (13-14 jaar). De overige 30 teams bestaan uit B- jeugd, A- jeugd en dames senioren. Dit jaar worden er 25 poules samengesteld welke nagenoeg allemaal bestaan uit 5 en 6 teams. In totaal zijn er 1200 handballers en handbalsters actief, waarvan er ruim 900 jonger zijn dan 14 jaar.”

Het toernooi wordt gespeeld op 14 velden. In totaal worden er 220 wedstrijden gespeeld. De laatste serie zal rond de klok van 18.00 uur afgelopen zijn. De prijsuitreikingen worden gehouden een half uur na afloop van de laatste wedstrijd in de betreffende poule. Er is een aparte parkeerweide ingericht iets verderop dan de toernooilocatie (Aretsbosweg). Om alles in goede banen te leiden zijn in totaal circa 80 vrijwilligers en scheidsrechters in de weer om dit toernooi mogelijk te maken.

De organisatie is in handen van de SHHT (Stichting Heuvelland Handbal Toernooi) en deze bestaat uit de handbalverenigingen Adio, Esia, Juliana, MenG Optimo, Margraten en Olympia.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen