Venlose garageverkoop voortaan per stadsdeel

Print
Venlose garageverkoop voortaan per stadsdeel

Eef Hosli organiseert vanaf nu per stadsdeel een aparte garageverkoop. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Om tot een betere spreiding te komen, wordt de Venlose garageverkoop voortaan verdeeld over de stadsdelen.

Initiatiefneemster Eef Hosli heeft dit besloten in overleg met de gemeente. De laatste editie in april was te massaal. „We kwamen uit op meer dan vierhonderd adressen, maar liefst vijf keer zoveel als bij de vorige keer. Voor bezoekers was het niet meer te overzien.” Doordat in sommige wijken hele straten mee deden, kregen garageverkopers in buurten met minder deelnemers nauwelijks aanloop. „Ook dat zal in de nieuwe opzet anders zijn, hopen we.”

Blerick is zondag 29 september als eerste aan de beurt. Het gaat om het gebied met de postcodes 5921 tot 5928. Ook inwoners van Boekend en Hout-Blerick kunnen dus meedoen. De verkooppunten zijn herkenbaar aan blauwe en witte ballonnen. De andere stadsdelen moeten wachten tot volgend jaar. In Tegelen (inclusief Steyl en Belfeld) is de garageverkoop op 19 april, in Venlo op 6 juni; daar kunnen ook inwoners uit Arcen, Velden en Lomm bij aansluiten. „Maar als er genoeg animo is, wil ik best nadenken over een aparte verkoop voor deze drie dorpen.”

Bij een garageverkoop bieden particulieren hun overtollige huisraad en andere tweedehands spullen aan vanuit de garage, in de tuin of op de oprit. Een vergunning is niet nodig. Wel geldt een meldingsplicht voor wie de koopwaar buiten eigen grond wil uitstallen, bijvoorbeeld op de stoep of op een grasveld.

Inschrijven kan voor de Blerickse editie kan tot 25 september. Deelnemers die gebruik willen maken van de openbare ruimte, dienen dit vóór 6 september te melden bij de gemeente. Deelname kost 5 euro, ballonnen incluis. Opgave is mogelijk via cryptogek@gmail.com

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen