Video: Honderden ooievaars strijken neer langs de Maas

Print

Video: TV Limburg

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Een opmerkelijke gebeurtenis maandagmiddag aan de Nederlands-Belgische grens bij Maaseik. In een aantal velden naast de Maas streken volgens een telling maar liefst 382 ooievaars neer.

De ooievaars verzamelen zich rond deze tijd massaal om de trek naar het zuiden te maken en daar te overwinteren. Maaseik en ook Oud-Roosteren dienden daarbij als stopplaats voor de vogels. Dat ze met zoveel waren, is uitzonderlijk. Het schouwspel trok veel toeschouwers, gewapend met verrekijker en camera.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen