Film ‘Woodstock’ 50 jaar na dato eenmalig te zien in Lumière

Print
Film ‘Woodstock’ 50 jaar na dato eenmalig te zien in Lumière

Screenshot documentaire Woodstock. Afbeelding: 2019 Warner Bros

Maastricht / Itteren -

Lumière Cinema vertoont zondag 18 augustus eenmalig de Oscarwinnende muziekdocumentaire Woodstock. De documentaire begint om 14.00 uur.

Zondag 18 augustus is het precies vijftig jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock losbarstte op een boerenveld bij Bethel, New York. Lumière Cinema vertoont die dag, samen met andere filmtheaters in het land, eenmalig de Oscarwinnende muziekdocumentaire Woodstock (50th Anniversary). De bijna vier uur durende ‘director’s cut’ van de film die in 1969 werd opgenomen, zit vol muzikale hoogtepunten en unieke sfeerbeelden. Woodstock, gemaakt door Michael Wadleigh, biedt een intieme kijk op het muziekfestival, dat deze zomer precies vijftig jaar geleden plaatsvond op de boerderij van Max Yasgur. De documentaire toont vooral de menselijke hoogte- en dieptepunten van het festival. Naaktzwemmen, politieagenten die een ijsje eten, (te veel) slechte LSD, storm en modder, een tekort aan faciliteiten voor de ruim 400.000 bezoekers en de verkeersproblemen veroorzaakt door nog minstens een miljoen aanrukkende babyboomers. Meer informatie via https://lumiere.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen