Film ‘Woodstock’ 50 jaar na dato eenmalig te zien in Lumière

Print
Film ‘Woodstock’ 50 jaar na dato eenmalig te zien in Lumière

Screenshot documentaire Woodstock. Afbeelding: 2019 Warner Bros

Maastricht / Itteren -

Lumière Cinema vertoont zondag 18 augustus eenmalig de Oscarwinnende muziekdocumentaire Woodstock. De documentaire begint om 14.00 uur.

Zondag 18 augustus is het precies vijftig jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock losbarstte op een boerenveld bij Bethel, New York. Lumière Cinema vertoont die dag, samen met andere filmtheaters in het land, eenmalig de Oscarwinnende muziekdocumentaire Woodstock (50th Anniversary). De bijna vier uur durende ‘director’s cut’ van de film die in 1969 werd opgenomen, zit vol muzikale hoogtepunten en unieke sfeerbeelden. Woodstock, gemaakt door Michael Wadleigh, biedt een intieme kijk op het muziekfestival, dat deze zomer precies vijftig jaar geleden plaatsvond op de boerderij van Max Yasgur. De documentaire toont vooral de menselijke hoogte- en dieptepunten van het festival. Naaktzwemmen, politieagenten die een ijsje eten, (te veel) slechte LSD, storm en modder, een tekort aan faciliteiten voor de ruim 400.000 bezoekers en de verkeersproblemen veroorzaakt door nog minstens een miljoen aanrukkende babyboomers. Meer informatie via https://lumiere.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen