Kindermarkt Horst gedeeltelijk verplaatst

Print
Kindermarkt Horst gedeeltelijk verplaatst

De Kindermarkt in Horst wordt jaarlijks goed bezocht. Afbeelding: Arjan Duivelshof

Horst -

De jaarlijkse Kindermarkt in Horst vindt zondag plaats van 9.00 tot 13.00 uur. Ten opzichte van voorgaande jaren zijn er enkele wijzigingen. Omdat een gedeelte van het St. Lambertusplein vervalt als verkoopplek vanwege optredens en horeca, kunnen kinderen naast het overgebleven deel ook hun spullen verkopen op het Wilhelminaplein en omliggende straten.

Het is de bedoeling dat er alleen spullen verkocht worden binnen het afgezette terrein van het centrum. Wie op de basisschool zit of komend schooljaar naar de brugklas gaat, mag aan de markt deelnemen als verkoper. Aangeboden spullen mogen daarbij niet meer dan 20,- euro kosten. Verkochte spullen krijgen een tweede leven, maar de organisatie van de Kindermarkt heeft gebrainstormd hoe ze de markt nog duurzamer kunnen maken. Om de groeiende afvalberg na de markt met steeds hogere stortkosten eveneens terug te dringen, roepen ze de deelnemende kinderen en hun ouders op om na afloop de niet verkochte spullen weer mee naar huis te nemen. De entree bedraagt 3,- euro, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. De opbrengst van de markt komt ten goede aan de Koninklijke Harmonie van Horst.

Kindermarkt Horst gedeeltelijk verplaatst
Er wordt druk gesnuffeld tussen de aangeboden koopwaar. Foto: Kindermarkt Horst

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen