Lichaam gevonden tijdens zoektocht naar vermiste Nora (15) in Maleisië

Print
Lichaam gevonden tijdens zoektocht naar vermiste Nora (15) in Maleisië

Afbeelding: AFP

In het gebied waar tien dagen geleden de Britse tiener Nora Quoirin (15) verdween is een lichaam van een vrouw gevonden. Dat melden lokale media. De Maleisische autoriteiten doen op dit moment onderzoek naar de identiteit. Het kan dus nog niet met zekerheid gezegd worden dat ook het daadwerkelijk om het vermiste meisje gaat, maar volgens een woordvoerder is dat wel ‘zeer waarschijnlijk’.

De Britse tiener Nora Anne Quoirin verdween tien dagen geleden spoorloos op een zondagochtend uit het Dusun Resort in het Aziatische land, zo’n 50 kilometer ten zuidoosten van Kuala Lumpur. Ze was daar op vakantie met haar ouders, die van Frans-Ierse komaf zijn. Ook een broertje en zusje waren mee. De familie was een dag eerder aangekomen.

Achterstand

De zorgen om het kind waren direct groot na de vermissing omdat het meisje werd geboren met Holoprosencephaly, waardoor ze een kleiner brein heeft en daardoor een mentale achterstand. Ook heeft ze moeite met praten.

De hulpdiensten in Maleisië hebben direct na haar vermissing een grootschalige zoektocht op touw gezet in het heuvelachtige gebied. Bijna 350 mensen zijn tot nu toe betrokken geweest bij de zoekactie, aldus de uitvoerende politiechef. Ook Britse, Ierse en Franse hulpdiensten hielpen mee.

Lichaam gevonden tijdens zoektocht naar vermiste Nora (15) in Maleisië
Een afsluiting in het gebied. Foto: AD/Reuters

Sporen

Tot dinsdag werden er weinig sporen van de tiener aangetroffen, behalve enkele voetafdrukken. Dat kan nu veranderen nu bekend is geworden dat er dinsdagmiddag rond 16.00 uur plaatselijke tijd een lichaam is aangetroffen in het beboste en slecht toegankelijke gebied. Het zou ‘niet gehavend’ zijn. De ouders van het meisje zijn inmiddels naar de plaats gebracht, waar ook onderzoek wordt gedaan. Het lichaam zou op een moeilijk bereikbare plek liggen, melden plaatselijke media.

Lees ook: Familie geeft emotionele persconferentie over in Maleisië ‘ontvoerd’ meisje: ‘Breng Nora naar huis’

Autoriteiten doen nu onderzoek naar het stoffelijke overschot. Een woordvoerder van de hulpdiensten heeft tegen lokale media gezegd dat het zeer waarschijnlijk is dat het om de vermiste puber gaat.

Lichaam gevonden tijdens zoektocht naar vermiste Nora (15) in Maleisië
Een reddingsteam helpt mee in de zoektocht Foto: EPA

Beloning

Maandag werd bekend dat de familie van Nora een beloning van 10.000 pond uitloofde voor degene met informatie die leidt tot de vondst van hun dochter. Het geld zou zijn gedoneerd door een bedrijf uit Belfast, waar het gezin oorspronkelijk vandaan komt.

De moeder deed een emotionele oproep toen ze de beloning bekend maakte. ,,Nora is ons eerste kind”, vertelde ze. ,,Ze is al kwetsbaar sinds haar geboorte. Ze is ons zo dierbaar en onze harten breken nu we niet weten waar zij is. We vragen iedereen met informatie over haar om ons te helpen.” De moeder bedankte daarbij de Maleisische hulpdiensten voor alles wat ze tot nu toe voor het gezin gedaan hebben in de zoektocht naar hun dochter.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen