Jonge krakers voormalige voetbalkantine Scharn moeten vertrekken van de rechter

Print
Jonge krakers voormalige voetbalkantine Scharn moeten vertrekken van de rechter

De acht jongeren verblijven sinds december 2017 in de oude voetbalkantine. Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht / Itteren -

De acht jongeren die sinds eind 2017 de voormalige voetbalkantine van VV Scharn kraken, moeten daar binnen twee weken weg. Dit heeft de rechtbank bepaald.

De krakers moeten van de rechtbank bovendien de proceskosten (1726 euro) van de gemeente Maastricht betalen. De gemeente Maastricht wilde de jongeren snel weg hebben uit het gebouw aan de Oude Molenweg en spande een kort geding aan.

De bedoeling is namelijk dat het gebouw en de velden eromheen een nieuwe invulling krijgen als onderdak voor Scouting Anne Frank uit Heer, en als park en ontmoetingsplek voor de wijk. Door de kraakactie hebben deze plannen volgens de gemeente en omwonenden vertraging opgelopen.

Zwerfjongeren

De acht krakers, voornamelijk zwerfjongeren, willen vooral bij elkaar blijven. Maastricht telt een groep van ruim tweehonderd zwerfjongeren die bij reguliere instanties vaak geen onderdak vinden.

Lees ook:Extra crisisopvang zwerfjeugd Maastricht

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen