Jonge krakers voormalige voetbalkantine Scharn moeten vertrekken van de rechter

Print
Jonge krakers voormalige voetbalkantine Scharn moeten vertrekken van de rechter

De acht jongeren verblijven sinds december 2017 in de oude voetbalkantine. Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht / Itteren -

De acht jongeren die sinds eind 2017 de voormalige voetbalkantine van VV Scharn kraken, moeten daar binnen twee weken weg. Dit heeft de rechtbank bepaald.

De krakers moeten van de rechtbank bovendien de proceskosten (1726 euro) van de gemeente Maastricht betalen. De gemeente Maastricht wilde de jongeren snel weg hebben uit het gebouw aan de Oude Molenweg en spande een kort geding aan.

De bedoeling is namelijk dat het gebouw en de velden eromheen een nieuwe invulling krijgen als onderdak voor Scouting Anne Frank uit Heer, en als park en ontmoetingsplek voor de wijk. Door de kraakactie hebben deze plannen volgens de gemeente en omwonenden vertraging opgelopen.

Zwerfjongeren

De acht krakers, voornamelijk zwerfjongeren, willen vooral bij elkaar blijven. Maastricht telt een groep van ruim tweehonderd zwerfjongeren die bij reguliere instanties vaak geen onderdak vinden.

Lees ook:Extra crisisopvang zwerfjeugd Maastricht

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen