CNME belegt Bijen Bijeenkomst voor Buurtinitiatieven

Print
CNME belegt Bijen Bijeenkomst voor Buurtinitiatieven

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

Het Centrum voor Natuur- en MilieuEducatie (CNME) houdt zaterdag 17 augustus van 9.00 tot 12.30 uur de Bijen Bijeenkomst voor Buurtinitiatievenin de CNME Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7 in Maastricht. Deelname is gratis.

Met praktijkvoorbeelden en een wandeling leren de aanwezigen hoe ze bijen kunnen helpen in een tijd dat het slecht gaat met deze insecten. Maastricht is dé Bijenhoofstad van Nederland. Ruim de helft van de ongeveer 350 soorten die in Nederland voorkomen zijn in of rond Maastricht te vinden. Buurtinitiatieven spelen daarin een belangrijke rol en kunnen veel voor de bijen betekenen door voorlichting of projecten in de stad. In de Bijen Bijeenkomst voor Buurtinitiatieven krijgen de deelnemers handvatten, tips en trucs van verschillende specialisten om de bijen als buurtinitiatief te helpen en worden voorbeelden van andere buurtinitiatieven uit Maastricht besproken. Aanmelding en meer informatie via www.cnme.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen