Video: Veel tranen bij afscheid van overleden wielrenner Lambrecht

In de Belgische plaats Knesselare is dinsdag in de Sint-Willibrorduskerk afscheid genomen van de vorige week overleden wielrenner Bjorg Lambrecht.

Redactie

Voor de plechtigheid voor de 22-jarige renner van Lotto-Soudal kwamen veel mensen naar de Belgische plaats. Buiten bij de kerk was daarom een groot scherm geplaatst waar enkele honderden mensen naar keken. Vijf ploeggenoten en oud-ploegmaat Andre Greipel droegen de kist.

„We hebben een groot wielertalent verloren”, verklaarde bondsvoorzitter Tom Van Damme. „Maar vandaag gaan mijn gedachten vooral uit naar de familie en de ouders, die hun zoon verloren hebben. In België hebben we recent verschillende renners verloren. Maar bij Bjorg heeft het noodlot echt toegeslagen. Was hij een meter verder gevallen, dan waren we hier nu niet.”

Lees ook: De zege van Evenepoel is voor hen die hem ontvielen

Het klimtalent viel vorige week maandag tijdens de derde etappe van de Ronde van Polen. Hij overleed aan de gevolgen van een grote scheur in zijn lever.

Lambrecht werd vorig jaar tweede op het WK voor beloften. Hij beleefde dit seizoen zijn doorbraak met hoge klasseringen. Zo eindigde hij als zesde in de Amstel Gold Race en werd vierde in de Waalse Pijl.

© EPA

© AFP

© EPA