Promotiefilmpje installateur: ‘Dak AZ-stadion niet berekend op zonnepanelen’

Print
Promotiefilmpje installateur: ‘Dak AZ-stadion niet berekend op zonnepanelen’

Afbeelding: ANP

Het was bij AZ bekend dat het dak van het stadion niet berekend was op zonnepanelen. Dat blijkt uit een promotiefilmpje, te zien op De Telegraaf.

De videoreportage, gemaakt in het AFAS Stadion, was jaren te zien op internet, maar is na het instorten van het dak niet meer online.

Lees ook: ‘Dakconstructie AZ-stadion was door bezuiniging veel te licht gebouwd’

De commercieel directeur van Sunprojects, het bedrijf dat de plaatsing van de panelen realiseerde, gaf aan dat er „een aantal uitdagingen” was. „Waaronder de constructie, die was uiteraard niet berekend op zonnepanelen”, aldus de directeur. „Maar samen met onze leveranciers hebben we hiervoor een oplossing bedacht en zijn de zonnepanelen alsnog op het dak geplaatst.” Welke oplossing, is onduidelijk. AZ laat weten niet bekend te zijn met het filmpje.

De Limburger Voetbalpodcast #20: ‘De KNVB moet dringend met scheidsrechter Nijhuis gaan praten’. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen