Brussel

Europa stelt invoerheffingen in op Indonesische biodiesel

Print
Europa stelt invoerheffingen in op Indonesische biodiesel

Afbeelding: Getty Images

De Europese Commissie heeft tijdelijke invoerheffingen ingesteld op gesubsidieerde biodiesel uit Indonesië.

Het gaat om tarieven van 8 tot 18 procent op biodiesel, onder meer uit palmolie, waarvoor Indonesische producenten volgens Brussel belastingvoordelen of subsidies ontvangen of grondstoffen onder de marktprijs kunnen kopen.

De maatregel moet de eerlijke concurrentie op de Europese markt herstellen, licht het dagelijks bestuur van de EU toe. Uit diepgaand onderzoek is gebleken dat de Indonesische voordeeltjes de Europese producenten economische schade berokkenen.

De nieuwe tarieven zijn op voorlopige basis. De commissie onderzoekt nog of ook andere grondstoffen voor de productie van biodiesel mogelijk worden gesubsidieerd door de Indonesische overheid. In december wordt besloten over definitieve maatregelen.

De EU-markt voor biodiesel is volgens Brussel jaarlijks ongeveer 9 miljard euro waard, met importen uit Indonesië ter waarde van 400 miljoen euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen