Bank

ING houdt steeds meer rekening met chaotische Brexit

Print
ING houdt steeds meer rekening met chaotische Brexit

Afbeelding: Getty Images

De kans dat het Verenigd Koninkrijk zonder afspraken uit de Europese Unie stapt, is door ING verhoogd naar 25 procent. Eerder schatten economen van de bank de kans op een zogeheten No Deal-Brexit op 20 procent.

De vorige maand aangetreden premier Boris Johnson wil opnieuw onderhandelen over het eerder overeengekomen Brexit-akkoord met de Europese Unie. Hij dreigt het Verenigd Koninkrijk op de Brexit-deadline van 31 oktober desnoods zonder akkoord te laten uittreden als Brussel niet opnieuw wil onderhandelen.

Het scenario dat ING de grootste kansen toedicht, zijn nieuwe verkiezingen in combinatie met een uitstel voor de Brexit. Oppositiepartijen in het parlement zouden daarbij aansturen op een motie van wantrouwen, waarna Johnson de Brexit op de lange baan schuift om niet campagne te hoeven voeren te midden van Brexit-chaos. De kans dat dit gebeurt, is volgens ING-econoom James Smith 40 procent.

Ondertussen lijdt de Britse economie onder de onzekerheid, die voor een teruggang van investeringen zorgt. Ook de pond zal volgens ING verder dalen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen