Ongeval

Trucker voor rechter wegens fataal ongeluk Sacha Evers

Print
Trucker voor rechter wegens fataal ongeluk Sacha Evers

Het fatale ongeluk gebeurde woensdag 13 juni vorig jaar op de N273 in Haelen. Afbeelding: Google Street View

Neerkant / Neer / Haelen / Grathem -

De vrachtwagenchauffeur die op woensdag 13 juni vorig jaar achterop de auto van Sacha Evers (42) uit Grathem botste, moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. Bij het ongeluk op de Napoleonsweg in Haelen kwam Evers om het leven.

De verdachte is een 34-jarige man uit België. Justitie verwijt hem ‘onvoorzichtig en/of onoplettend rijgedrag’ waarbij ‘de bestuurder van een personenauto is overleden’ (artikel 6 wegenverkeerswet).

Ongeval

Sacha Evers was die ochtend onderweg naar basisschool De Kwir in Neer waar hij als leerkracht werkte. Toen hij voor een rood stoplicht stond, botste de vrachtwagenchauffeur achterop zijn auto. Evers, die met zijn auto tussen twee vrachtwagens stond, overleed ter plekke.

Lees ook: Drie scholen rouwen samen om verongelukte leraar

Erkenning

De Belgische verdachte moet zich maandag 26 augustus verantwoorden voor de meervoudige kamer in de rechtbank in Roermond.

De vrouw van Evers, Sandra Linssen, laat aan De Limburger weten het ‘fijn te vinden dat er eindelijk een rechtszaak komt’. „Ik vind het fijn dat wordt erkend dat deze man iets heel stoms heeft gedaan.”

Leed

Linssen zegt tijdens de rechtszaak gebruik te willen maken van haar spreekrecht. Tegen de chauffeur wil ze kunnen zeggen wat voor leed hij haar en haar gezin heeft aangedaan. „Van mij hoeft deze man niet de gevangenis in. Hij had bij mijn weten niet gedronken, geen drugs gebruikt en was niet met zijn telefoon bezig. Maar ik wil wel dat hij zich schuldig voelt. Dat hij ook af en toe een keer ’s nachts wakker wordt en beseft wat hij heeft gedaan.”

Lees ook: Zonder extra knuffel had Sacha nog geleefd

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen