Spelenderwijs muziek leren in Kleuterorkest

Print
Spelenderwijs muziek leren in Kleuterorkest

Kleuters leren spelenderwijs omgaan met instrumenten. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Weert -

Nu de vakantie zijn einde nadert, starten de hobby’s en verenigingen weer langzaam op. Harmonie St. Joseph 1880 start op woensdag 21 augustus in het Muziekhuis Weert aan de Schuttebeemd 132 weer met het Kleuterorkest voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

De kleuters worden met een thema door de lessen geleid. Dit jaar staat ‘Peter en de Wolf’ centraal. In dit verhaal komen namelijk veel instrumenten aan bod, die ook in een harmonie gebruikt worden. Tijdens de lessen maken de jonge deelnemers op speelse wijze kennis met muziek en muziekinstrumenten zoals onder andere een saxofoon, trompet of klarinet. Dirigente Mieke Douven leidt de jonge orkestleden van 16.15 tot 17.00 uur weer door de zeven lessen. Zij brengt kinderen al jaren de eerste beginselen van het muziekmaken bij door middel van blokfluitlessen. Na de zeven lessen geeft het Kleuterorkest op zaterdag 5 oktober een einduitvoering. De kosten van de muziekcursus kosten 35,- euro. Kinderen kunnen worden aangemeld via www.weertharmonie.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen